Opskrifter

Carpaccio af Skagen Skinke


Opskrift til to personer

10 skiver Skagen Skinke
2 spsk. semi-dried tomater
50 gr. Rucola-salat
2 spsk. nicosia-oliven
1 økologisk citron
Lidt parmesan ost

Fremgangsmåde:
Skagen Skinken anrettes på en tallerken – fem skiver pr. person.
Rucola-salaten skylles i vand og dryppes af på papir. Salaten fordels over Skagen Skinken.
Citronen skylles og herefter laves der skal-strimler med et rivejern eller et julienne-jern.
Parmesanosten skæres i tynde strimler med en tyndskræller eller kartoffelskræller.
De forskellige ingredienser anrettes på Skagen Skinken – man kan forestille sig, at man laver en pizza, dog uden brødbund.

Serveres med lækker italiensk brød (f.eks. ciabatta eller foccacia) og gerne en god jomfruolivenolie.


Vermicelli med frisk og ristet Skagen Skinke


Opskrift til to personer

150 gr. vermicelli (pasta – ligner til forveksling spaghetti)
8 skiver Skagen Skinke
6 stk. jomfruhummerhaler
100 gr. spinat
2 stk. rød peberfrugt

Fremgangsmåde:
Peberfrugterne smøres i rapsolie og bages i ovn ved meget høj temperatur (260°) således, at de bliver brændte udvendigt (læs: sorte).
Tag dem direkte fra ovnen og ned i en skål og sørg for at lukke skålen helt tæt med film eller låg. Dette er nødvendigt for at skallen slipper kødet på peberfrugten.
Når peberfrugterne er håndvarme, trækkes skallen af og den frigøres for frø.
Kødet blendes og smages til med salt og peber – peberpuréen er nu klar.
Vermicellien koges al dente og hældes igennem en sigte. Skyl kort med koldt vand for at stoppe kogningen.
Spinaten ribbes for stilk, så kun bladet er tilbage og skylles grundigt. Dryppes af på køkkenrulle.
Fire skiver Skagen Skinke ristes på en pande til de er sprøde.
De seks jomfruhummerhaler pilles fri af skallen og steges forsigtigt i samme pande.
Panden tilsættes lidt fedt (smør eller olie) og spinaten kommes i panden.
Spinaten ristes kort – når den klapper sammen, tilsættes den kogte vermicelli og vendes rundt.
Når retten er vendt et par gange, fordeles den i to tallerkner og pyntes med den friske og den ristede Skagen Skinke.


Tournedos af oksemørbrad med Skagen Skinke


Opskrift til to personer

2 stk. oksemørbrad á 200 gr.
4 skiver Skagen Skinke – heraf 2 lidt tykkere skåret
½ gul courgette
1 bundt forårsløg
2 stk. flade bønner

Fremgangsmåde:
De to stykker oksemørbrad svøbes hver især med en skive Skagen Skinke (de tynde skiver) og er klar til grillning.
De to tykkere skiver Skagen Skinke grilles hårdt på hver side og drejes 90 grader inden vending, da man så opnår den firkantede staffering på Skagen Skinken.
Herefter grilles tournedos på grillpanden (eller almindelig pande) og bages i ovn ved 200° i ca. 10-12 minutter (OBS – stegetiderne er vejledende).
Courgetten skylles og marven skrabes ud. Den skæres i stænger.
Forårsløgene skylles og soigneres. Toppen skæres fra og selve forårsløget skæres i mindre stykker (ikke i ringe).
Fladbønnerne skæres skrå på langs.
Forårsløgene og bønnerne sauteres på en pande.

Anretning: Tournedos stilles på de sauterede grøntsager og pyntes med den stafferede Skagen Skinke.

Til denne ret foreslår vi en rødvinssauce og saltbagte små kartofler.


Salat med Skagen Skinke


Opskrift til to personer

8 skiver Skagen Skinke
1 stk. lollo rossa salathoved
2 spsk. pinje kerne
1 glas syltede røde chili
1 stk. frisk bøffel-mozzarella

Fremgangsmåde:
Salaten skylles grundigt og de yderste balde sorteres fra.
Salatbladene skylles nænsomt og man benytter salathovedet indefra, da det er de fineste og mest sprøde blade.
De plukkede blade samles i en skål.
Pinjekernerne ristes på en tør og varm pande til de tager farve (OBS – vær omhyggelig med pinjekerne, da de pludselig kan gå meget stærkt).
6 syltede chilier tilsættes salaten.
Mozzarella plukkes i små stykker og blandes sammen med resten af salaten.
Salaten vendes sammen og fordeles i to dybe tallerkner.
Til sidst tilsættes Skagen Skinken.
Salaten kan evt. pyntes med lidt frisk krydderurter.

Kan serveres med et lækkert stykke brød og evt. en olie/eddikedressing.